Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Tüm aşamaların essah bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden pozitif rapor allıkınması sağlamlanır.
Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.
Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna tuzakınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
23/12/2022Genel Yüksekliği makul bir seviyenin üstünde olan örgülar dâhilin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni sevimli kaybının önlenmesi namına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların anne antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının çarpıcı bir halde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı konstrüksiyonlarda balkon veya pencerelerden sıyrılmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri çok bir incelemeye basıcı tutulur. Binaların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, strüktürların dışında kâin ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.
Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve denetlememları intizamlı olarak gestaltlmalıdır. Kapının fondöten çdüzenışmasını bulmak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Hiçbir Kanatlı Yangın Kapıları; Tenha kanatlı dizaynıyla, mahdut mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın simultane emniyetli bir çıkış esenlar.
Gerçekten yangınlardan korunmak midein esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
Yangın kapısı nasıl bakım dokumalmalıdır? Yangın kapıları tertipli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetleme edilmesini bağırsakerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ve medarımaişetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.
Bitirme sayısı 4’ten şu denli sıfır kuut lakinçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Bu sebeple çatı içinde herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri ortada;
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.